Coaching

Persoonlijke groei in de nazorg

 

N.B. Deze optie is alleen beschikbaar voor mensen in zorg bij Zuyderland.

Wat?

Coaching voor persoonlijke groei is bedoeld voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het betreft coaching voor mensen die op het punt staan hun zorgtraject bij Zuyderland  af te sluiten. Mensen die nieuwsgierig zijn naar hoe zij hun herstel kunnen inzetten om nog meer aansluiting te krijgen met hun eigen innerlijke kracht. Het coachingstraject is gericht op bewustwording van gedrag en de daarbij behorende belemmerende en stimulerende overtuiging(en). De verkregen inzichten bevorderen persoonlijke groei.

Hoe?

In zo’n traject wordt de initiële vraag/klacht verwoord naar een coachvraag en -doel. Aan de hand van de coachvraag en het -doel zullen coachmodellen gebruikt worden om het gedrag en de bijbehorende overtuigingen in kaart te brengen.

Wat kan ik verwachten?

Een coachtraject bestaat uit maximaal acht sessies waarin bewustwording en oefening aan bod komen. Een sessie duurt een uur en vindt eenmaal in de week plaats. In het kennismakingsgesprek wordt de initiële vraag/klacht opgehelderd en verwoord naar een coachvraag. Afhankelijk van de voortgang in het kennismakingsgesprek zal in het tweede gesprek het doel nader bepaald worden met uitleg hoe in de volgende sessies te werk te gaan.

De overige sessies betreffen bewustwording van gedrag en overtuigingen gevolgd door oefenopdrachten. Na elke sessie wordt gevraagd een reflectie te schrijven van hetgeen meegenomen is uit de coachsessie. Dit kan bestaan uit enkele alinea’s of meer.

Coach thema’s

Thema’s die in een coachtraject aan bod kunnen komen zijn o.a.: stigma, nieuwe inzichten vanuit het herstelproces, weerstand en veranderde persoonlijke waarden en normen.

Voor wie?

Ben jij in staat te reflecteren op je eigen (herstel)proces en wil je hier graag van leren dan kun je je aanmelden via de website of casemanager voor een intakegesprek. In dit gesprek zal dan gezamenlijk, desgewenst met je casemanager, gekeken worden of coaching een meerwaarde heeft.

Ben jij nieuwsgierig hoe jouw (herstel)proces je verder kan helpen om je verder te ontwikkelen kan coaching voor persoonlijke groei wellicht een goed begin zijn.

Meer info en/of aanmelden via het contactformulier of via je casemanager.

 

Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.