Steunpunt LIV

Voor gelijkgestemden onder elkaar!

Bij het steunpunt kom je in een veilige omgeving met lotgenoten. Zij bieden je kameraadschap en daar waar jezelf al sterk in je schoenen staat kun je de ander deelgenoot maken van je eigen weg naar herstel.

Wat betekent het steunpunt LIV voor jou?

Koffie & thee, een luisterend oor, informatiepunt, adviespunt, trainingen, opleidingen, voorlichting, gespreksthema’s en ervaringsdeskundigheid.

Informatie & adviespunt

LIV biedt mensen met een kwetsbaarheid ondersteuning middels het aanbieden van een luisterend oor en het geven van informatie & advies. Er zijn folders, boeken, spellen, tijdschriften en andere informatiebronnen waar men gebruikt van kan maken. Onze gastheer of gastvrouw helpt graag met het vinden van de juiste informatie.

Daarnaast geven wij advies op het gebied van cursussen en trainingen die je bij LIV kunt volgen. Voorbeelden hiervan zijn „Herstellen doe je zelf”, „WRAP (Wellness Recovery Action Plan)”, „Mindfulness”, „Body & Mind” en „Werken met eigen ervaring.”

Ook zijn er mogelijkheden om opleidingen te volgen op MBO- en HBO-niveau. Deze opleidingen staan in het teken van scholing van ervaringsdeskundigen.

 

 

 

Ervaringsdeskundigheid

Ervaringsdeskundigheid is het vermogen om op grond van eigen herstelervaringen anderen helpen ruimte te maken voor herstel. De kennis die door reflectie op de eigen ervaringen en ervaringen van deelgenoten is vergaard, aangevuld met kennis uit andere bronnen. Dit wordt op een professionele manier ingezet ten behoeve van anderen.

Overige informatie

  • Deelname is gratis
  • Elke maandag van 13:00 – 15:00 uur
  • Elke donderdag van 13:00 – 15:00 uur
  • Groepsgrootte is maximaal 10 deelnemers
  • Inschrijven voor het steunpunt is verplicht en kan door middel van een Whatsapp bericht naar: LIV telefoon op 06 – 5708 9895. Zonder aanmelding is aanschuiven helaas niet mogelijk.
  • Locatie: Hostel Zuyderland GGz, Stationsstraat 18 te Sittard

Naast het voor iedereen toegankelijke steunpunt in de binnenstad van Sittard bieden we nog een steunpunt aan, namelijk Steunpunt Kliniek. Dit is specifiek voor mensen die in de kliniek van Zuyderland GGz verblijven.

Locatie: Unit 1 kliniek Zuyderland GGz te Sittard

  • maandag van 13.00 tot 17.00 uur.
  • donderdag van 08.30 tot 12.30 uur.

 

 

 

Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.